torsdag 1 oktober 2009

Jacobssons affär i Imnäs

Här kommer en bild som skall föreställa interiören i Jacobssons affär i Imnäs. Den fanns hos "Nisse geschävar" som jag skrivit lite om i tidigare blogginlägg. Någon som känner igen sig?

Kanske finns det någon som vet när affären var aktiv och om det var Nisse eller någon av hans bröder som hade den?

9 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Vi bodde i huset mellan 1957 - 1959. Då fanns ingen affär kvar, men den som hade haft affären sist hade sitt lager kvar. Affären hade upphört året innan (1956?) vi flyttade dit, tror min mamma.
    Min mamma sa att hon hade för sig att den sista affärsidkaren var en kvinna. Hon kommer inte ihåg vad hon hette, men tror att det var en ogift syster till Ada Rystedt.
    Vi hyrde av Jonas Sundqvist, gift med min pappas faster, så han var väl ägare till huset då.
    Helene

    SvaraRadera
  3. jag vistades hos min farmor sara kristina hägglund på kristinatorpet på berget i imnäs. året var 1947. då skötte hemmansägare konstantin karlssons döttrar affären.farmor handlade allt där.
    gunlög forsberg född nilsson

    SvaraRadera
  4. Karlssons döttrar som arbetade i affären var Gunhild, Signhild och Ingrid (ev arbetade även den älsta i affären Ragnhild) men jag vet med all säkerhet att min mor Ingrid arbetade i affären, Mvh Annette

    SvaraRadera
  5. Vi bodde i husets undervåning på 40-tales slut,där föddes min lilla syster som fick vägas på vågen som syns på bilden,vilken syn det skulle ha varit när barnmorskan kom in i affären med ett nyfött knyte.
    Lycka var när dryckesbilen kom och vi fick köpa sockerdricka det var veckans höjdpunkt.
    Mvh Solveig

    SvaraRadera
  6. Är lite nyfiken på om Konstantins döttrar finns i
    livet i dag.Min faster Ella berättade så mycket om Imnäs och ibland var jag hos farmor Kristina. Mest minns jag Konstantins familj de var så snälla och trevliga. Gunlög

    SvaraRadera
    Svar
    1. Signhild finns kvar i Forsnäs och Ingrid i Nynäshamn, de har även en bror som heyer Karl (kalle) mvh Annette (Ingrids dotter)

      Radera
  7. Tack för svar Anette,det finns så mycket minnen
    från imnäs. Jag är så förgrymmad på min pappa Gunnar som sålde farmors stuga på berget för lite och ingenting. min dotter och jag var till imnäs och stugan. Det var roligt.Sist vi var in hos Konstantin var pappa Gunnar i livet och Kalle sa, vet du vem som är här? Då spratt gubben upp ur väggsängen och blev så glad. Det kunde vara på 1980 talet kanske. Gunnar dog 2005. Gunlög.

    SvaraRadera