onsdag 24 februari 2010

Mon i Junsele

Här kommer ett vykort som visar lite bilder från Mon i Junsele. Där finns Junsele djurpark.
Den startade i liten skala av Junsele IF i början av 1960-talet. 1964 var bl.a. björnborgen klar. Invigningen av hela parken skedde 1965. 1969 köptes djurparken av Junsele kommun och därför övergick den till Sollefteå kommun vid kommunsammanslagningen 1971. 1992 såldes den till Junsele Byalag och 2005 ingick den som en del i bolaget Äventyrsberget AB. Mera historia finns här.

Av de 25-tal djurarter som finns på parken är det nog björnarna och de vita lejonen som är mest kända. Mera information om Äventyrsberget AB finns på denna länk.

Fotbollsplanen har jag besökt några gånger då jag spelade med Nordantjäl IK. De flesta gångerna förlorade vi där.

2 kommentarer:

  1. Jag har hört en påfågel har hängt med från starten. Han var inne i kiosken senast jag var där (för några år sen) och fick lite godis:-)
    Hoppas han hänger med fortfarande, verkar vara en rolig personlighet där.
    Hälsn. Britt-Inger

    SvaraRadera
  2. Jag har många minnen ifrån Junsele Djurpark. Som barn tillbringade jag varje sommarlov i Junsele och Eden. Det jag minns bäst i från alla de där söndagarna på djurparken var Henning Lundström och hans tävlingar för både vuxna och barn. Jag hade så GÄRNA velat vara med och tävla om de små priser som delades ut. Men liten och blyg som jag var tog jag mig aldrig mod till det!

    SvaraRadera