torsdag 11 mars 2010

Nu är säsongen slut!

Har precis sett MODO förlora borta mot Södertälje, ett lag som hade en 6-7 ordinarie spelare borta och hade kastat in ett gäng juniorer. Undrar om inte MODO också har några juniorer som de kan ersätta gubbarna med för de verkar vara lite gamla, trötta och ointresserade av att vinna matcher. Trots förlusten så levde hoppet några minuter efter att matchen var slut, till dess att Luleå på övertid lyckades peta in 4-3 borta mot Rögle. Eftersom Luleå möter Timrå i sista omgången så är det någon av de två lagen som tar den sista slutspelsplatsen. Trist för jag trodde verkligen att de skulle ha en chans efter vinsterna mot Färjestad och Linköping men poängen som de förlorade sista sekunden i torsdags visade sig bli dyrbara.

Så nu när säsongen är slut är det dags att Fredrik Andersson tar och ser till att laget är slagkraftigare nästa år så att vi kan få se lite slutspelshockey igen med MODO som deltagare. Har inte blivit klok på dem i år för de har spelat suverän hockey periodvis för att sedan tappa totalt och uppträda som ett pojklag. Jämnheten har lyst med sin frånvaro. Laget har fått en massa skit från alla möjliga håll. Jag har sett ett antal matcher under säsongen på TV och slitits mellan hopp och förtvivlan många gånger. Här kommer några syn punkter på säsongen:

- Pikkarainen måste vara ett av MODOs bästa utländska nyförvärv genom tiderna. Han har verkligen varit en frisk fläkt även om hans defensiv kan förbättras. Hoppas att han inte sticker utomlands.
- Malek har gjort en bra avslutning på säsongen och jag tycker att han fått orättvist mycket skit ibland. Fast visst finns det en utvecklingspotential med att inte sätta sig ner på isen så fort och hålla puckarna.
- Foppas offensiva tacklingar har varit i en klass förs sig och nog har domarna varit lite rädda för att beskyllas för att ge honom fördelar, detta har medfört att han fått mera stryk än vad som renderat i utvisningar. Tror att han håller en säsong till och vill gärna se honom spela till hösten med Näslund och Sundström.
- Om det nu är sant så är det enormt stort att Forsberg och Näslund ställt upp och spelat gratis för att hjälpa MODO. Övriga spelares donation var också en fin gest mot den klubb som hjälpt dem ut i världen.
- Zuccarello, vilken lirare, så himla bra han varit och han blir säkert ännu bättre nästa år. Han har allt från målsinnet, passningskapacitet till att kunna gå in och ta en fight trots sin längd.
- Det finns många fler som varit bra trots allt så ingen nämnd och ingen glömd. Har sett många kommentarer bara ikväll om folk som inte skall gå eller titta på flera matcher för att det gått så dåligt men det gäller inte mig. Det är bara att ta nya tag nästa säsong och jag kommer att fortsätta hålla på er och stötta er även då. HEJJA MODO.

Avslutningsvis undrar jag vad Tomas Andersson har emot MODO? Något måste det vara som han dömer. Det är många gånger i vinter som jag blivit galen på hans sätt att döma och dessutom verkar det som han åkt runt på turné för att vara med när MODO spelat, han har funnits där i var och varannan match och plockat ut MODO-spelare för små och stora saker men låtit motståndarna göra nästan vad som helst. Han ska i alla fall ha en eloge för att han varit konsekvent MODO motståndare oavsett om de spelat borta eller hemma, ingen hemmadomare där inte.

Tack för den här säsongen och det har faktiskt varit ett antal riktigt bra matcher!!!

2 kommentarer:

  1. Hoppas det blir bra match i morgon också emot Rögle. Jag har beställt biljetter dit, så Daniella ska få se sin första hockeymatch live. Hoppas verkligen Foppa kommer att spela, det vore tragiskt annars.

    SvaraRadera
  2. Enligt mail från Fredrik Andersson så har Foppa inte sagt att han inte tänker spela emot Rögle till ledningen. Vi får hoppas detta stämmer.

    SvaraRadera