söndag 11 april 2010

Junsele som tavla

Det här fina vykortet fick jag av Ulla i Junsele (tack så mycket för det). Det är en målning med centrala byn som motiv. Här finns bron, kyrkan, ICA-affären, djurparken och mycket mera som kan förknippas med Junsele.

De som har målat heter Anita Svanberg. Försökte slå på henne på "nätet" men hittade inget bra. Någon som vet mera om henne?

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker om den här tavlan! Naivistisk men mycket vacker.

    Tyvärr kommer jag inte in på din hemsidas byar mera. Behöver hemsidan/programmet uppdateras? Tänkte kolla lite vad du har om Nordahls, men kom inte vidare.

    På min blogg har jag lagt ut ett fint gammalt foto från 1911 av hela familjen Nordahl, om du är intresserad. Har du någon kommentar till den..?

    Hälsningar Anita

    SvaraRadera
  3. Hej,
    akvarellen målade jag till en bildtävling i Junsele 1990 på inrådan av min farmor Evy Svanberg som startat vävstugan där bla. Jag vann 5 000 kr och som student var det mkt pengar-endel gick 1992 till en brölloppsklänning! Jag har alltid fotat, målat lite men framför allt sedan flera år skapat sandgjuten glaskonst och har utställningar bla i Stockholm och tavlan ägs privat men finns på vykort och jag verkar med kollegor i www.kyrkhamn.se nära Hässelby och jag nås på 070-789 51 11
    Bästa hälsningar Anita Svanberg

    SvaraRadera