fredag 28 januari 2011

Arkitekten A. Calin.

Vem var han? Har handlat ett kort på Tradera med det berömdaste motivet ifrån Ramsele, nipan ner mot gamla kyrkan och turistgården. En annan vinkel än på kortet jag hade med i ett inlägg tidigare i månaden men samma motiv.

Har lite svårt att läsa på baksidan eftersom texten är lite suddig. Kortet i alla fall skickat på 1920-talet (poststämplat den 30 augusti 192.) till Arkitekten A. Callin i Mälarhöjden

Det jag tror mig kunnat läsa av texten är följande:
"Nu äro vi i Storskogen. Resorna ha gått utmärkt. Här är härlig sommar. Hjärtliga hälsningar till din fru å ............ Hierda Ulf å August H(?)mark". Någon som känner till dessa personer eller kan fylla i utelämnad text (och det är några ord jag är osäker på också). finns också en blyertsnotering som förmodligen är skriven senare som säger Wallen, Flyn. Någon som vet var Storskogen är, finns det en sådan by eller menas det bara att de var ute på landet? Namnen förekommer inte i Ramsele vad jag känner till. Callin finns det i Ådals-Liden i alla fall.

Hittade en Gerda f. Ulff i dödboken som avled 1963 och var då 93 år gammal men ser ingen koppling till Ramsele där.

Förlaget som gav ut kortet var A.-B. Dahlbergs Bokhandel i Sollefteå.

1 kommentar:

 1. ....till din fru å småttingarna (barnen)...
  I övrigt har du nog läst rätt. Kan ej läsa efternamnet.
  Något Storskogen finns inte i Ramsele. Helt säkert storskogen i betydelsen vildmarken.
  Wallen och Flyn i blyerts har troligen någon som sålt vykortet skrivit dit. Mycket vanligt. Någon form av sortering.
  Åker du norrut från Ramsele mot Nässjö och åker över bron vid Ramsele kraftverk kommer du efter cirka fem kilometer till Vallen och Vallsjön (med enkelt V). Kan vara det. Åker du inte över bron utan fortsätter 7-8 km efter 345 kommer du till Flyn. Vallen har inte så mycket med Gamla Kyrkan att göra men det har ju inte Flyn heller. Ligger i alla fall i närheten av Ramsele.

  SvaraRadera