tisdag 5 september 2017

Idag skulle farmor fyllt 105 år

Idag för 105 år sedan föddes min farmor i Imnäs, Ramsele församling. Hon var bara sex år när hennes mamma dog i Spanska sjukan och hennes pappa och syskonen fick ta hand om varandra. För fem år sedan skrev jag mera om henne.

Hon hade ända till dess hon var en bit över 80 år gammal getter och får och gjorde getmese och getost. Ost och mese som var vida känt och det var många som kom till henne och köpte en burk eller en bit. Många utflyttade från byarna runt omkring brukade passa på att besöka henne när de var hemma på somrarna. Kaffe eller saft och dopp fanns det alltid!

 Så vad passar bättre än en bild av farmor och några killingar från 1974.

Farmor och hennes getter fick också vara med i tidningen 1983. Det är lite svårt att läsa artikeln men jag skall vid tillfälle se om jag kan skanna i lite bättre kvalitet. 

Farfar dog redan 1965 och farmor var relativt pigg ända fram till dess hon somnade en natt, hemma i sin lägenhet inne i Ramsele, en dryg vecka efter sin 87-årsdag. Det är 18 år sedan i nästa vecka. Graven finns på Ramsele kyrkogård och bilden är tagen i våras innan blommorna börjat blomma!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar