fredag 22 september 2017

Säsongen har startat!

I onsdags var första matchen för MoDo säsongen 2017-18. De fick åka ner till Oskarshamn och spela och lyckades vinna med 3-0. Några reflektioner efter att ha sett matchen på tv och inför deras andra match som de spelar på hemmaplan imorgon lördag mot Västervik.

- Målvakten Erik Hanses gjorde en mycket bra match och jag är glad att han fick hålla en nolla. Han var bra redan förra säsongen när han kom in och igår så gjorde han några riktigt bra räddningar och "stod lite på huvudet" och räddade. De två senaste säsongerna har inletts med målvakter som, inte varit dåliga, men inte heller riktigt haft den där förmågan att göra de där riktigt svettiga räddningarna. En sådan målvakt har vi inte haft sedan Ullmark och Forsberg som båda drog till USA för några år sedan. Kul att se och jag hoppas han fortsätter i den stilen (vilket jag tror han gör). Dessutom har vi ju en målvakt till som varit riktigt bra i några matcher på försäsongen och säkert kan bli en utmanare till Hanses om förstespaden.

- Lagkaptenen Magnus Häggström som återkommit till MoDo efter sex år i andra föreningar. Han börjar med att göra det första målet och jag tycker han visade en vilja och kämpaglöd och tog verkligen sitt ansvar att kämpa och kriga i varje byte. Fortsätter han på det sättet blir han ett ovärderligt föredöme för alla de andra, unga som äldre.

- Den store målskytten förra året i Tingsryd, Johan Eriksson, fick pricka in ett mål och dessutom i nummerärt överläge. Han hade några chanser till och såg lite irriterad ut när han i slutet av matchen inte fick passningen som skulle betytt att han kunnat lägga in sitt andra mål i tom kasse. Sugen på flera kassar alltså, det är bra. Det målet gjorde Marklund och det var bra att han också fick börja med ett mål.

- Det var många i laget som jag upplevde tog i och körde på stenhårt i alla byten. Defensiven var också ganska ok även om det blev några mindre bra passningar.

Hoppas att det blir mycket folk på matchen i morgon och att de kan få det att lossna på hemmaplan också, det vore riktigt roligt.

Tittade lite på matchen Björklöven mot Leksand idag där det förstnämnda laget vann tillslut med hela 6-3. Bara att konstatera att det inte är lätt att komma som ett lag från SHL med många stjärnor som förväntas bära laget till segrar i varje match. Trycket på axlarna kan bli otroligt tungt om det börjar gå dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar