torsdag 7 december 2017

En missad straff från vinst i gruppen!

Har precis sett matchen på TV mellan Östersunds FK och Hertha Berlin i Berlin. Jag har blivit lite Norrköpings-fantast efter sex år här nere men redan förra säsongen började jag hålla en liten tumme för laget från Jämtland. Norrköping spelade under Janne Andersson en rolig offensiv fotboll med mycket fart. Östersund spelar liknande fotboll och de allra flesta i ÖFK är otroligt tekniska och ofta blir man förvånad hur enkelt de hanterar och får med sig bollen i alla möjliga situationer.De har dessutom spelat utan någon som helst respekt och det har man sett i Europa League där de slagit det ena laget efter det andra.

I dag var sista matchen i gruppspelet och ÖFK såg lite trötta ut och det kanske gjorde mycket till att säsongen i Sverige slutade för 3-4 veckor sedan. Trots tröttheten tog de ledningen i andra halvlek men fick inte behålla ledningen mer än några minuter. Sedan spelades det fram och tillbaka ända till med fem minuter kvar av ordinarie tid då ÖFK fick en straff. Nori stegar fram och skall slå den och han har varit helsäker hela säsongen men denna gång  överlistade målvakten honom, Kanske var det också rättvist för straffen var ganska billig.  Lagen spelade av matchen och  då Atletico Bilbao vann så blev ÖFK tvåa i gruppen och får en liten svårare lottning.

Grattis ÖFK till 16-dels platsen. Ni borde egentligen få både bragdguld och Jerringpris för större bragd än detta som ni gjort är svårt att finna!