tisdag 10 november 2020

Ingen bra start

MoDo har inte börjat så bra den här säsongen i Allsvenskan. Ligger näst sist och har minst spelade matcher och få gjorda mål. Började direkt med att diskuteras på både sociala media och vanlig media om inte tränaren behövde sparkas för att det skulle bli ordning. Det är en enkel sak att göra sig av med tränaren om det inte går bra när man istället kanske skulle sparka några spelare för att de inte gör sitt jobb. Har sett märkligt lojt ut, dålig fart, dåligt med målchanser och inga mål. Sedan kom dåligt självförtroende naturligtvis som ett brev på posten ganska omgående.

Men det började i alla fall hända lite för drygt en vecka sedan. Då kom först en önskan från MoDo till sina supportrar om ett bidrag till att köpa hem en MoDo-spelare sedan förra året.


Det var på lördag för drygt en vecka sedan som MoDo gick ut med att de behövde 500 000 kr från supportrar och sponsorer för att kunna signa Karla och ta hem honom från Finland. Kampanjen döptes till #karlaskahem och pengar började rulla in på swish. Målet var att få ihop summan innan onsdag (alltså drygt fyra dygn). Pengarna ramlade in, eller snarare haglade in, så på mindre än 48 timmar hade det samlats in otroliga 640 000 kr. Förra söndagen så lyckades de spela en bra första och tredje period i Karlskoga och få till en förlängning som tyvärr slarvades bort då man tog en onödig utvisning och förlorade i sudden. Men ändå ett steg i rätt riktning. Dagen efter, förra måndagen, kom nästa nyhet då MoDo annonserar om en TV-sändning och där tackar tränaren Ville Nieminen oväntat för sig, han har sagt upp sig för att han inte fått laget att prestera som han förväntat sig. In går Per Styf som huvudtränare (härstammar från Junsele) och första matchen går ganska bra och de spelar upp sig och får till en kvittering i tredje och vinner i sudden. Fortsätter åt rätt håll alltså. Det var förra onsdagen det och åter igen har de en vecka till nästa match. Att de inte spelat så regelbundet tror jag också påverkat deras spel, det har mest blivit träning och de har inte fått till matchtempo som de andra lagen som spelat mer ofta. De har bara tio matcher och det lag som spelat flest har gjort 16 matcher. Men nu är det dags i morgon med match hemma (igen) mot Väsby. Karla borde vara med då. Om nu matchen blir av. Inget är säkert med pandemin. Väsby har en smittad spelare och blir det fler får de nog ställa in. Alla kurvor för Covid-19 pekar åt fel håll för tillfället och hockeyn verkar vara extra utsatt. Inget orimligt om de skulle pausa säsongen eller ställa in den helt, och det vore kanske det enda rätta med rådande läge.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar