lördag 28 maj 2016

MoDo-truppen

Nu har det blivit några nya spelare och en trupp börjar så sakta formas. Det som är lätt att glömma när det kommer in nya spelare är att det faktiskt skall vara en trupp primärt för Allsvenskan och inte för SHL som tidigare säsonger, både i kvalité och ekonomi. Det kan ju vara lite svårt om man som lag skall ha en ambition att gå upp tillbaka direkt som gjordes förra gången men det finns ju alltid möjlighet att värva under säsongen när man ser hur det går och vad som dyker upp.

Grannens grabb har det talats om och där har vi fått in spelare som Pär Edlund och Tommy Enström även om man skulle önska att det även var en annan bror Enström som skrivit på.
En grannens grabb som jag saknar är Ramselepojken Albin Runesson. Han har i alla fall spelat 28 matcher i SHL. Det stod klart ganska tidigt att han inte skulle få ett nytt kontrakt då det skrevs på FB att det inte blir någon fortsättning i MoDo flera veckor innan det sades rakt ut att han kommer spela i någon annan klubb (vilken vet jag inte ännu).

En spelare som kom in häromdagen är Emil Molin, son till Ove Molin i Brynäs. Genast kom det negativa kommentarer av typ "skall man nu bli påmind varje match om förlusten mot Brynäs 1999". Jag tycker att det skall bli spännande att se hur han kan betala tillbaka lite för den försmädliga förlusten av ett SM-guld för 17 år sedan.

Truppen har nu i alla fall två tränare, två målvakter, fem backar och hela 11 forwards. Där Oscar Hedman och Byron Ritchie är de som har den stora SHL-rutinen. Kan det nu bara komma in några namn till som Skröder och Torp. Tyvärr verkar väl den senare vara en spelare som Svartvadet inte räknar med så han hamnar väl i någon annan klubb också. En glad nyhet är att Peter Öberg tränar igen, även om det är ganska lätt så hoppas jag verkligen att han blir bra från sin hjärnskakning och att han och läkarna gör bedömningen att han kan fortsätta en säsong till. Det vore ett MoDo-hjärta att ha med i truppen. Antar att det bara är att ha tålamod och se vad som kommer in i truppen framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar