onsdag 16 oktober 2024

Går lite tungt nu!

För ungefär ett år sedan var jag överlycklig med MoDo tillbaka i SHL och efter nio omgångar så hade de samlat ihop 15 poäng och det var mer än förväntat så långt. I år, andra säsongen tillbaka, så är det inte lika muntert. Urkasst spel och bara fem poäng på nio matcher och spelet har verkligen inte varit lysande, Fyra matcher har de blivit nollade och över tre raka matcher på bortaplan där de inte gjort mål.

Sist i tabellen, få gjorda mål och många insläppta. Ser nästan ut som Oskarshamn förra året men jag hoppas verkligen att de kan stoppa detta. Det har varit svårt att hitta kedjor som fungerar bra och stjärnorna har inte alls levererat som de ska. Många skott och mycket tid i anfallszon men väldigt ineffektivt och alla målvakter har varit murar när MoDo-spelarna skjutit dem i bröstet hela tiden.

Tycker ändå de två senaste matcherna varit ett steg framåt. Senaste matchen hemma mot Luleå så vann de skottstatistiken med 32-30 men förlorar med 0-5. Nu ramlade det iväg lite i slutet och jag tyckte att Jasek och Olofsson ansträngde sig lite mer än vad jag sett tidigare och syntes mera utan att göra några poäng. Sedan blev det som vanligt en del dumma tabbar med mål i baken som följd men ändå.

Jag hade lite förhoppningar inför Brynäs-MoDo i måndags men det blev ganska snabbt ett hemmamål och de fick direkt en uppförsbacke. 2-0 kom också i andra. Men så blixtrar de till kort med två mål av Johan Södergran och Måns Carlsson på mindre än en minut och man fick hopp igen. Men med 2,5 minut kvar av perioden så går hela kedjan bort sig och det blir några klapp-klapp-pass och ett öppet mål för Brynäs och 3-2. Sedan försökte de i tredje perioden men det blev ganska snabbt 4-2 och slutligen 5-2 i öppen kasse på slutet.

Men imorgon är det dags igen och då är MoDo här nere och spelar mot Linköping. Hoppas de har tränat på att täppa till lite mera bakåt och att de kan få lite puckar som studsar deras väg så att de kan få tillbaka lite av sitt stukade självförtroende.