måndag 11 januari 2010

Bättre än så kan ni!!

Jag och familjen har varit och hälsat på mina föräldrar i Ramsele och det var riktig Norrlands temperatur där uppe. Termometern pendlade mellan -30 och -35 grader i flera dagar. En av dessa kalla dagar så tog vi bilen och gav oss iväg de ca 15 milen till Ö-vik för att titta på favoritlaget MoDo´s match mot Djurgården. Har aldrig varit i Swedbank Arena, eller Fjällräven Center som den heter sedan årsskiftet. En trevlig arena är det och mycket fräsch, och det borde den ju vara för den har ju inte mer än 3 1/2 år på nacken. Vi satte oss tillrätta och väntade med spänning på att matchen skulle börja och det gjorde den verkligen! Det tog drygt 40 sekunder innan DIF hade förpassat pucken bakom Svedberg i MoDo-målet på deras första skott mot mål. Sedan fortsatt de i samma anda och lade in skott nummer två och nummer tre också. 0-3 efter bara 10 minuter och då tröttnade Svedberg på sina lagkompisar och försvann ut från arenan. Bara att plocka in andre målisen Malek som inte stått på mycket länge. Han verkade lite ringrostig också och det slutade med att de åkte av isen efter första perioden med 1-5 i baken. Värre kunde det inte bli tänkte jag. Vad händer då? Jo, andra perioden börjar som den första, innan det gått en minut är Malek ute i hörnet och vimsar iväg pucken till en DIF-spelare som slår pucken mot mål och den stutsar lite och slåss bort av en Modo-spelare, på en lagkompis och in i mål och 1-6. Resten var en formsak och slutresultatet blev 2-7. Så dåligt vet jag aldrig att jag sett dem spela tidigare. De åkte runt i slow-motion och var inte ens tvåa på puckarna, tacklade inte. Fick i alla fall se Marco Tuokko göra sitt första mål för säsongen (eller om det var för de två senaste säsongerna). Det är dags för alla gamla duktiga spelare i MoDo att börja ta sitt ansvar och jobba och slita lite och inte bara åka runt och tro att någon annan skall fixa detta! Så grabbar, bättre spel nu och mera kämpa annars blir det svårt att undvika de två kvalplatserna i årets elitserie.


Nu kan det ju vara så att det var mitt eget fel att de förlorade för de brukar sällan vinna när jag tittar på dem live. Har säkert sett 50-60 matcher med MoDo på olika arenor från Ö-vik i norr till Malmö i söder och det är nog bara en 10-15 gånger som de vunnit men av alla förluster som jag sett var det nog den i särklass värsta och det var som någon i Djurgården sa efteråt att "Djurgården gjorde en dålig match".

Innan matchen firades ett jubileum dår Andreas Molinder fick ett pris för att han i bortamatchen innan, mot Brynäs, gjorde sin 200 match i MoDo. Här får han priset:

Andreas har fått sin hockeyuppfostran i Ramsele och hans föräldrar härstammar från Junsele. Molinder återfinns både på hans mamma och pappas sida och där kan man hitta Jacob Ephraim Molinder f 1850 och hans far Jonas Molinder f. 1820. Båda födda i Junsele sn. Jag återkommer till dessa familjer i ett senare inlägg.

Slutligen kommer här lite fakta om den första av hockeyspelare med anknytning till Junsele/Ramsele. Informationen hämtad från hockeyDB.com

                      --- Regular Season ---
Season Team GP G A Pts PIM
--------------------------------------------
2005-06 Modo Hockey 4 1 0 1 2
2006-07 Modo Hockey 43 0 2 2 8
2007-08 Modo Hockey 53 6 10 16 14
2008-09 Modo Hockey 54 2 5 7 12
2009-10 Modo Hockey 38 5 5 10 16
--------------------------------------------

Current statistics as of 2010-01-11

2 kommentarer:

  1. Låter mycket bekant med ditt referat. Såg senast MoDo i lockoutsäsongen. Hade knappt bänkat mig förrän MoDo satte igång pressen. Sedan råkade det klonga in en del puckar bakom MoDos målvakt, sådär lite ibland. Foppas far och tillika lagets tränare var på hotellet magsjuk. Och sonen försökte nog göra något. Men troligen var han lika sjuk.

    Lars Eric

    SvaraRadera
  2. Jo glömde, det var mot Djurgården förstås. Finns ju inget annat hockeylag i Stockholm längre.

    SvaraRadera