fredag 6 december 2019

Går lite tungt nu!

För några veckor sedan tog MoDo sin tolfte raka vinst och skulle komma ner till Norrköping för att spela hem nummer 13 på raken och slå ett gammalt rekord sedan 60-70-talet. Jag brukar alltid ha otur när jag går och kollar live på matcher. Har väl sett ett 50-60-tal matcher runt om i landet genom åren men det är bara 10-15% av dessa som de vunnit (när det är seriespel). Trots den dåliga statistiken och match nr 13 gick jag till Himmelstalundshallen.


Kom på plats så att jag hann med att se uppvärmningen (det hör till att man ska göra).


På plats fanns en MoDo-klack, MoDo Syd. Till att börja med var den större än Vita Hästens men det kom flera där fram mot matchstart.


Linus började i målet men efter några mål i baken fick Hanses ta över målvaktsspaden. 

De spelade inte bra alls. Tog några minuter innan det var 1-0 i baken och innan första var slut hade hästarna gjort ett till. Blev inte bättre i andra heller utan det blev två mål till i baken där.

Men med två och en halv minut kvar av andra händer något som ingen först begriper. Det blir en dubbelutvisning och det skall bli spel fyra mot fyra, men MoDo är fem. Skrik och skrän om det innan man inser att det är en tom MoDo-bur. Det ovanliga schack-draget ger resultat och det blir en reducering. I tredje kommer de ut bättre och gör två mål men det räcker ju inte till vinst.

Efter den matchen har det gått lite upp och ner. Nu har jag sett två matcher, först Karlskoga-MoDo och igår Modo-Västervik, två förluster med totalt 1-11. Mot Karlskoga vann de skotten med typ 40-20 men förlorar med 0-7. Igår var det nästan lika illa. 

Vad har hänt med laget? Från att ha fart och fläkt, säkra pass på bladet, många mål och en forchecking som man bara kunde le åt. Vilken arbetsinsats. Nu verkar de bara trötta, skjuter ur lägen som inte är farliga, ingen spelare framför mål som kan skymma, dåliga pass och spelare som försöker åka solo. Igår så försökte t.o.m. Tobias Enström åka solo från eget mål rakt upp i mittzonen och in ensam över motståndarnas blålinje, försökte dribbla sig fram men bli av med pucken.

Men jag antar att de flesta lag har någon dipp under en säsong och då är det väl bra att den kommer nu och att de blir bättre under andra halvan av serien. I morgon är det upp till bevis när de möter Björklöven i en fullsatt bortaarena. Då måste vi komma tillbaka till aggressiviteten och viljan att vinna annars finns risken stor att det blir ännu fler mål i baken. Men jag tror att det är imorgon vi vänder tillbaka på vinnarstigen.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar