fredag 8 januari 2021

Oket på MoDo-spelarnas axlar är tungt

Det går fortfarande tungt för MoDo i Hockeyallsvenskan och pressen på deras axlar är stor och jag tror att det är mycket det som gör att spelet är stelt och de får kämpa för poängen. De ligger fortfarande på plats 12 men det är bara sex poäng upp till plats 6. MoDo-gruppen jag är med i på Facebook är inte nådig och det är en kritik där med många påhopp som in gör att trycket på spelarna minskar. Tycker ändå att det varit lite bättre sedan årsskiftet och vill lyfta fram några saker från de senaste fyra matcherna där de i alla fall tagit sju av 12 poäng.

-  Målvakten Peters har spelat riktigt bra de senaste matcherna och har en stor förtjänst till att vi tagit sju poäng efter nyår. Det är ett måste med en målvakt som står på huvudet och räddar. Tycker även Dackell gjort det ok de matcher som han fått lite hjälp av backarna men det är nu ingen tvekan vem som är etta.

- Karlqvist har varit bra och skrapat ihop poäng sedan han kom in i truppen. Idag blev det han som lyckades få in 3-3 pucken när de tog ut målvakten i slutet. Där hade vi också lite tur ed domsluten äntligen.

- Sebastian Ohlsson har haft det trögt men jag tycker att han kommit igång allt mera med ett bra arbete i Timrå-matcherna och det var som han tände till extra där. Att han sedan gjorde säsongens första box-play mål mot Väsby gjorde inte saken sämre.

- Dahlroth har fått mycket kritik men jag tycker att han också klivit upp ett snäpp och spelar säkrare och bättre. Måste också nämna Tjernström och Svenningsson som jag tycker blivit mer aktiva efter nyår. 

- Många borta i truppen men Jellvert kom tillbaka idag och gjorde det ok. Men vi behöver få tillbaka Häggström, Viklund, Öhman och Corrado samt gärna värva en back och en center också. Många spelare som varit borta under senaste månaderna och dessutom flera nyckelspelare.

- Laget behöver spela matcher regelbundet utan inställda och uppskjutna matcher och utan att själva drabbas av Covid-19. De hade ju ganska många i laget som hade positiva test och även om de är friska och tillbaka nu så vet man ju inte hur det påverkat konditionen.

-Lite mera flyt för jag tycker de haft många studsar och domslut mot dem. Kanske inte att utvisningarna på MoDo-spelarna varit fel men det har varit många liknande situationer där de inte fått med sig utvisning. Men de hade några medstuds idag. Nu har de ju ett katastrofalt PP så det måste bli bättre helt klart. 

- Två straffvinster nu senast där Karla, Rockwood och Harju gjort fyra mål på fem straffar och Rockwood gjort GWG båda gångerna. Det är bra. Peters har också bara släppt in en straff av fem.

Det som behövs nu för att det skall bli en bra vår är:

- De skadade och sjuka tillbaka tillsammans med några nyförvärv som stärker truppen.

- Få ordning på PP och även bättre BP.

- Att alla medgångssupportrar börjar lyfta fram de bra sakerna istället så att oket att spela för MoDo blir lite lättare att bära och få tillbaka lite självförtroende.

- Fortsätta att ge juniorerna chansen att spela, göra misstag och få lära sig.

- Att gå in i varje match med en inställning som de hade när Timrå var motståndare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar