lördag 27 augusti 2022

Junsele djurpark

Vi har ju ganska nära till Kolmården som är en av Sveriges större djurparker. Men i somras så tog vi oss till Junsele djurpark för första gången på flera år, tror att Ebba var väldigt liten när vi var där förra gången.


Djurparken är ju ganska liten men de har ordnat till det en del sedan sist. Kändes som att de hade ganska många olika djur även om det var en hel del djur i ladugården. Men det finns både björnar och kameler.



Något som de är ganska ensamma med är de vita tigrarna och de gick i flera olika hägn. Djuren är färre av varje art och har mindre hägn än på Kolmården och det gör att de kommer mycket närmare. Lodjuren t.ex. får man ju sällan se på Kolmården men här kom de väldigt nära.


Det finns också en gammal lanthandel inne på området. Huset kommer från byn men inredningen i lanthandeln kommer från en affär som fanns i Vallen (återkommer till den längre fram)



Sedan ett par år tillbaka har de också en cirkus på området och de körde en föreställning, i slutet på dagen, som ingick i entrépriset. Där fanns det akrobater, jonglörer och eldslukare. 


Det finns också hoppborgar, studsmattor och dessa bollar med luft i så man kan gå på vatten.


Vi hade en kul dag där hela familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar