lördag 29 oktober 2022

Var det första matchen någonsin?

Igår var det match i Östersund mellan Östersunds IK och MoDo. Borde vara den första seriematchen mellan dem men är inte säker på det. Det blev vinst för Östersund och de slog serieledarna. 3-1 blev det och var väl kanske ingen höjdarmatch men det är ju alltid två lag som spelar så det går inte att ställa ut skridskorna och tro att man skall vinna. Kanske var det lite underskattning men Östersund hade ett bra försvar, Mantler räddade en del och MoDo-spelarna ville gärna spela en passning till innan de sköt på mål och då blev det halvchanser istället. De som brukar vara bra och dominerande var kanske inte det som de brukar. Tycker det är otroligt roligt att min favorit, Sebastian Olsson, sällan gör en dålig match utan alltid kämpar, sliter och åker en massa skridskor. En annan som nog gjorde sin bästa match igår var Johan Södergran, tycker han hade fart och var påhittig och kom fram till mer chanser än han gjort de sista matcherna.


Även om det inte var bästa matchen de gjort så är det lite trist att läsa kommentarer i MoDo-grupperna på Facebook. Hur de sågar laget, att de inte får göra en dålig match, att de är välbetalda proffs och att egna företagare aldrig skulle kunna vara så dåliga och oinspirerade. De leder fortfarande tabellen efter tolv omgångar. Det borde bli en tändvätska för nästa match istället att det inte gick så bra igår och kanske kan bli en riktigt bra hemmamatch mot Almtuna på måndag. Hoppas på det och fortsatt ledning i tabellen.

Tex är nu opererad och vi får hålla en tumme för att han är snabbt tillbaka. Det har startats en insamling till honom med överskott till modotillshl.nu. Så swisha dit. Verkar som det på några timmar kom in över 25000kr så det är bra. Blir en stor blombukett och ett fint besök på Ulvön. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar