fredag 15 april 2022

Nu vill jag se bättre spel

Idag är det dags att ta en andra seger i semifinalserien mot Björklöven. Det blev en vinst hemma i första matchen men i andra hemma så blev det inget bra slut. Spelade väl ganska ok i matchen men det fanns inte rätta skärpan framför mål och efter tre perioder var det 1-1. Förlängningsperiod ett var det nästan bara MoDo som sköt på målisen eller i stolpar och ribba, tror det var sex träff i ramen totalt under matchen. När den femte perioden startade så gick det bara lite drygt två minuter innan Björklöven avgjorde på en volley,

Så var det första matchen i Umeå för två dagar sedan där det blev en andra vinst för löven. Var väl sådär spel av MoDo men dessutom hade de två domare som hade var sin Björklövenhalsduk runt halsen. Gissa om jag var irriterad på det, otroligt enögda var de. Björklöven var inte sena att utnyttja det. Så lätt de hade för att ramla och genast fick de utvisning med sig. Tillslut så kom ett viktigt mål till 2-1 i powerplay av Olle Liss efter bara fyra sekunder. Uttagen målis för MoDo när det återstod över tre minuter och några chanser men så blev det 3-1 istället. Bernhard lyckades iaf sätta ett mål till med en sekund kvar.

Mycket fokus på de dåliga domarna efter matchen. Karlin går ut och sågar Rahimi efteråt och han har delvis rätt tycker jag. Flera gånger som han filmade och föll väldigt lätt och fick utvisning med sig. Råkade knappa mig till en repris på förra matchen igår och det var många tillfällen där Björklöven filmade både slag/klubba i ansiktet och trippingar genom att luta sig mot MoDo-spelares klubbor. Får se om domarna sett matchen i efterhand och inser att de fick ett antal väldigt billiga utvisningar med sig och tittar lite bättre på varje situation i den fjärde matchen.

Vad behövs idag då. Framförallt måste MoDo-spelarna åka betydligt mera skridskor, mera passningar på klubban så att de snabbare kan röra sig framåt, mera fart helt enkelt. Vill också ha flera som går på Björklöven mera intensivt i anfallszon. Släng in mera puckar på mål och ha någon där som slår in returerna för det blev massor av returer i förra matchen. Full fart alltså och jobba klart varje situation. Och skit i domaren, Wessner är säkert gammal kompis till Rahimi. Sätt er inte i situationer så han kan filma att han ramlar utan åk bara runt och snabbt förbi så att han inte kommer så nära så länge att han hinner filma.

Full fart nu!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar