söndag 9 december 2018

Det hände i Ramsele 1968

1968
* Gustaf Höglin väljs till ny ordförande i Kn.
* Den av Kf tillsatta kommittén för utredning av den kommunala PR-verksamheten betraktar följande faktorer som de mest betydelsefulla när det gäller en kommuns anseende; God ekonomi, God personalvård, Klok skattepolitik, Långsiktig planering, Personalens uppträdande, Muntlig och skriftlig korrespondens och Framsynta kommunalmän.
* Byggnadsnämnden föreslår att den s.k. Utsiktsnipan ombildas till ett naturreservat, för att åt framtiden bevara kommunens "vackraste och mest kända utsikt".
* Lokala studieförbund får extra bidrag för studiecirklar om högertrafikomläggningen.
* Kommunen köper Hotell Färnlöf, inklusive fastigheten Nyland 1:8, av fr. Anna-Stina Eliasson. Köpeskillingen blir 331.100:-.
* Ramsele Snickerifabrik får uppdraget att uppföra tio fritidsstugor vid Ramselesjön.
* Kommunalt bidrag utgår till enskilda skogsägare för ungskogsröjning med 50% av den enskilde skogsägarens kostnad. Röjningen utförs som beredskapsarbeten.
* Knut Mattsson, Ramsele, utses till ny brandchef efter avgående Carl Jarbro.
* Ett förslag från samarbetsnämnden om inrättande av industristiftelse avslås av nämnden.
* Nipsippans växtområden behöver översyn, enligt byggnadsnämnden. Främst är det Nylandsänget, "Kodalen", några områden i Edsele och Backinget. Nämnden beslutar föreslå att 4.700:- anvisas ändamålet.
* Nya avgifter för sophämtning fastställs till 69:60/år för ett egnahemhushåll (dock tillkommer 10:- om fastighetsägaren använder egen tunna i stället för säcksystemet), och för hushåll i hyreshus blir det nya priset 74:40/år. 
* Gatubelysning från nya bron över Faxälven till Lungsjövägen ska dras med hjälp av svårplacerad, äldre arbetskraft. Ca 1/3 av kostnaden utgörs av statsbidrag. 
* Innehavare av apoteket i Sollefteå, Per Westling, påpekar i en skrivelse att Ramselefilialens lokaler är otidsenliga och dessutom att apoteket ligger för långt ifrån centrum. Nämnden beslutar uppdra till byggnadskommittén att i samband med planering för kommande nybyggnad beakta apotekets behov av lokaler. 
* Projektet "Provhus i barkbetong" avslutas då man funnit resultaten av gjutningsproven otillfredsställande. Dessutom ska kommunens intressen i bolaget AB Barkbetong snarast möjligt avvecklas. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar