torsdag 1 april 2021

MoDo ur SHL för fem år sedan.

Idag är det exakt fem år sedan Leksand slog ur MoDo ur SHL i den där sjunde matchen i kvalet till SHL. En matchserie som verkligen inte liknade något annat. Ett lag som ofta var överlägset men där det andra på något märkligt sätt lyckades ta fyra vinster och ändå vinna serien. Bilden nedan visar avgörande målet i sudden i den sjunde matchen i Fjällräven Center den 1/4 2016.  Efter ett tapp på egen blålinje av en olycklig MoDo-spelare så rycker Brock Montpetit sig loss och liggande i luften skjuter han det avgörande målet. MoDo är ur och Leksand upp i SHL. Brock fick inget tillräckligt bra kontrakt för säsongen efter så han lade istället skridskorna på hyllan. Har skrivit lite om denna trista händelse här.

Modo har sedan spelat fem säsonger i HLA och säsongen 19/20 hade de ett riktigt bra lag som tog över 100 poäng i serien och började bra i finalen mot Björklöven men då kom bröt Covid-19 hela säsongen och med det försvann många spelare från laget

Årets säsong blev kaos och nu återstår att se vad som händer, hoppas på en nystart med många MoDo-hjärtan. Dagen till ära så blev det klart med sportchef.

Det blir Henrik Gradin och det blir säkert jättebra. Mer om honom finns att läsa på MoDos hemsida. Nu återstår bara att kontraktera en tränare och börja sätta ihop ett lag. En som jag gärna vill se i nästa upplaga av laget är Kristian Jacobsson.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar